Ragout met ei en wortel
Ragout met ei en wortel

Hoofdgerecht

Ragout met ei en wortel

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 551 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g winterpeen
200 g doperwten (pot)
100 ml slagroom
40 g postelein
25 g roomboter
25 g bloem
4 eieren
2 prei
½ groentebouillonblokje
1 tl kerriepoeder
Selderij naar smaak

BEreidings wijze

  1. Breng water aan de kook voor de eieren en de winterpeen, dit kan in dezelfde pan. Schil de winterpeen en snijd deze in kleine plakjes van ongeveer 1 centimeter. Kook de eieren in 10 minuten hard en de winterpeen in 10 minuten gaar. Laat de doperwten uitlekken in een vergiet. Was de winterpostelein en laat uitlekken.
  2. Maak in een kookpan de bouillon klaar. Verwarm de roomboter in een kookpan en voeg al roerend met een houten lepel de bloem en kerriepoeder toe. Roer nog eens 3 minuten zodat de bloem kan garen. Schenk dan met kleine beetjes de bouillon en de slagroom erbij en blijf goed roeren tot je een mooie, gladde ragout krijgt. Vind je de ragout nog te dik, voeg dan nog een beetje water (of melk) toe.
  3. Snijd de prei in de lengte doormidden en nog een aantal keer in de lengte doormidden zodat je lange smalle linten krijgt. Pluk alles los en was de linten grondig in een vergiet. Kook de prei linten in een ruime pan met een klein beetje water en de bouillon circa 5 minuten op een hoog vuur.
  4. Spoel de eitjes af met koud water. Pel ze en snijd in kleine stukjes (bijvoorbeeld met een ei-snijder). Roer de stukjes ei, doperwten en wortel door de ragout. Proef en breng eventueel nog op smaak met versgemalen peper.
  5. Giet het water van de prei linten af en laat goed uitlekken in een zeef of een vergiet.
  6. Pluk de selderijblaadjes van de steel, hak fijn en schep het door de ragout. Gebruik zoveel je lekker lijkt. Serveer de eierragout met de prei linten en garneer met wat extra selderij. Lekker met de winterpostelein ernaast.

Boodschappen lijst