Rabarberflan met aardbeien
Rabarberflan met aardbeien

Dessert

Rabarberflan met aardbeien

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g rabarber, gewassen en in kleine stukjes
250 g aardbeien, kroontjes eraf en in partjes
250 ml slagroom + evt. extra ter garnering
120 g kokosbloesemsuiker
3 blaadjes gelatine, geweekt in water
1 vanillestokje
2 el kokosrasp
Handje verse munt

BEreidings wijze

  1. Kook de rabarber in een laagje water met suiker en vanillemerg in ca. 7 minuten gaar. Knijp de gelatine uit en roer erdoor. Laat afkoelen.
  2. Klop de slagroom stijf en spatel door de rabarber. Vul 4 vormpjes met het rabarbermengsel en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  3. Houd de vormpjes kort in heet water (zodat de flans loskomen) en stort de flans voorzichtig op de borden. Leg de aardbeipartjes eromheen en garneer met slagroom, geraspte kokos en munt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer