Rabarberflan met aardbeien
Rabarberflan met aardbeien

Dessert

Rabarberflan met aardbeien

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g rabarber, gewassen en in kleine stukjes
250 g aardbeien, kroontjes eraf en in partjes
250 ml slagroom + evt. extra ter garnering
120 g kokosbloesemsuiker
3 blaadjes gelatine, geweekt in water
1 vanillestokje
2 el kokosrasp
Handje verse munt

BEreidings wijze

  1. Kook de rabarber in een laagje water met suiker en vanillemerg in ca. 7 minuten gaar. Knijp de gelatine uit en roer erdoor. Laat afkoelen.
  2. Klop de slagroom stijf en spatel door de rabarber. Vul 4 vormpjes met het rabarbermengsel en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  3. Houd de vormpjes kort in heet water (zodat de flans loskomen) en stort de flans voorzichtig op de borden. Leg de aardbeipartjes eromheen en garneer met slagroom, geraspte kokos en munt.

Boodschappen lijst

  • product
    Rabarber

    2,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kokosbloesemsuiker

    6,39 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Slagroom

    3,89 250 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Munt

    1,99 15 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Rabarber

    2,79 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Aardbeien

    4,59 250 Gram

    Uit assortiment

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer