Dessert
Rabarberflan met aardbeien
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g rabarber, gewassen en in kleine stukjes
- • 250 g aardbeien, kroontjes eraf en in partjes
- • 250 ml slagroom + evt. extra ter garnering
- • 120 g kokosbloesemsuiker
- • 3 blaadjes gelatine, geweekt in water
- • 1 vanillestokje
- • 2 el kokosrasp
- • Handje verse munt
BEreidings wijze
- Kook de rabarber in een laagje water met suiker en vanillemerg in ca. 7 minuten gaar. Knijp de gelatine uit en roer erdoor. Laat afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en spatel door de rabarber. Vul 4 vormpjes met het rabarbermengsel en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Houd de vormpjes kort in heet water (zodat de flans loskomen) en stort de flans voorzichtig op de borden. Leg de aardbeipartjes eromheen en garneer met slagroom, geraspte kokos en munt.
Boodschappen lijst
- Kokosbloesemsuiker
6,39 200 Gram
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
7,99 2 stuks
removeadd product to cart - Slagroom
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Munt
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Rabarber
2,79 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!