Rabarber-witte chocolade cheesecake
Rabarber-witte chocolade cheesecake

Bakken

Rabarber-witte chocolade cheesecake

  • Bakken
  • 8 personen
  • 753 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g mascarpone
250 g slagroom
250 g zandkoekjes, verkruimeld
200 ml sinaasappelsap
100 g witte chocolade, au bain-marie gesmolten
50 g boter, gesmolten
4 grote stengels rabarber, onderkantje eraf en in stukjes
2 blaadjes gelatine, geweld (of voor vegetarisch: ½ tl agar-agar)
5 el geleisuiker
2 el honing
2 el suiker
Ook nodig: springvorm van 24 cm + bakpapier

BEreidings wijze

  1. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Meng in een kom de zandkoekjeskruimels met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan. Zet in de koelkast.
  2. Roer de mascarpone los. Klop in een andere kom de slagroom helemaal stijf met 2 el suiker. Spatel de slagroom rustig door de gesmolten witte chocolade en vervolgens door de mascarpone. Verdeel dit mengsel over de bodem en zet weer terug in de koelkast.
  3. Stoof de rabarber in het sinaasappelsap met de honing in een pannetje in ca. 20 minuten gaar. Haal van het vuur en haal de stukjes die nog 'heel' zijn (de bovenste stukjes in de pan blijven min of meer heel) eruit. Leg deze stukjes afgekoeld op de mascarponevulling.
  4. Maal de rest van de rabarber uit de pan fijn, samen met de geleisuiker, in een keukenmachine. Kook dit rabarbermengsel in het pannetje voor ca. 10 minuten. Los hierin de uitgeknepen gelatine op (of volg de aanwijzingen op de verpakking voor agar-agar). Giet over de taart. Laat ca. 3 uur opstijven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.