Rabarber-frambozen-kokos ijslollies
Rabarber-frambozen-kokos ijslollies

Tussendoor

Rabarber-frambozen-kokos ijslollies

  • Tussendoor
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

200 ml plantaardige variatie op yoghurt - kokos
150 g frambozen
150 g verse rabarber
2 el honing of ahornsiroop
½ tl gemalen vanille of vanille extract

BEreidings wijze

  1. Was en snijd de rabarber in stukjes. Doe de frambozen, gesneden rabarber en 1,5 eetlepels honing in een blender. Mix dit tot een gladde puree.
  2. Meng de kokosyoghurt met de vanille en 1/2e eetlepel honing.
  3. Zet 6 ijsvormpjes klaar en schep steeds een laag kokosyoghurt afgewisseld met een laag rabarberpuree in de vormpjes net zolang tot de vormpjes vol zitten.
  4. Wil je ijsjes met verschillende effecten? Beweeg dan met een satéprikker of lepel op en neer in de vormpjes voor een mooi gemarmerd effect. Of probeer eens wat hele of geprakte frambozen toe te voegen.
  5. Zet de ijsjes in de vriezer en steek na 30 minuten de stokjes erin; zo blijven ze mooi in het midden staan. Laat de ijsjes nu minimaal 6 uur maar het liefst een nacht in de vriezer staan. Spoel ze de volgende dag af met lauwwarm water; zo komen ze gemakkelijker uit de vorm. Geniet!

Boodschappen lijst

Tips

Je kunt gemakkelijk de hoeveelheden verdubbelen en zo 12 ijsjes maken. Zo heb je genoeg verkoelende tussendoortjes in de vriezer. De ijsjes zijn gemakkelijk te maken met maar 5 ingrediënten. Rabarber gaat zo de blender in en hoeft niet eerst verhit te worden; scheelt tijd én extra voedingstoffen! Vrij van zuivel, vrij van gluten, vrij van geraffineerde suiker. De ijsjes zijn lekker zoet, maar zonder geraffineerde suiker, een gezonde traktatie dus. Kids proof, en leuk om met kinderen te maken!