Raapstelenstamppotje met geroosterde groenten-worstjes
Raapstelenstamppotje met geroosterde groenten-worstjes

Hoofdgerecht

Raapstelenstamppotje met geroosterde groenten-worstjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 521 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
500 g raapstelen, grof gesneden en gewassen
200 ml amandeldrink
200 g roasted veggies worstjes
3 el pijnboompitten, geroosterd
2 el extra virgin olijfolie
2 el plantaardige olie
1½ el grove mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappelen in ca. 20-25 minuten gaar, giet af en stamp tot een puree met een stamper. Meng de raapstelen, amandeldrink en grove mosterd door de hete puree. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bak ondertussen de worstjes in de olie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg de worstjes erop. Bestrooi met pijnboompitjes en besprenkel met olijfolie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025