Hoofdgerecht
Raapstelenstamppot met zoete aardappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 593 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1½ kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- • 500 g raapstelen
- • 250 g kastanjechampignons
- • 100 ml rijstdrink
- • 50 g hazelnoten + extra voor erover, grof gehakt
- • 1 ui, kleingesneden
- • 1 teentje knoflook, kleingesneden
- • 3 el olijfolie + extra om in te bakken
- • Handje peterselie, kleingesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de zoete aardappelen gaar en giet af. Breng de rijstdronk aan de kook met 3 eetlepels olie en giet bij de zoete aardappelen. Stamp er een mooi puree van en breng op smaak met zout en peper.
- Bak, terwijl de zoete aardappels koken, de champignons in een droge koekenpan tot het vocht is verdampt. Giet er een lepel olie bij een bak snel bruin. Voeg de knoflook en ui toe en bak alles nog ca. 1 minuut.
- Roer de raapstelen, champignons, noten en het grootste deel van de peterselie door de zoete aardappelpuree en warm nog even goed door. Bestrooi met extra hazelnoten en peterselie.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,29 200 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Raapstelen
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Rijstdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Zoete aardappelen
3,59 600 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!