Hoofdgerecht
Quinoaburger met stamppot en salade
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 439 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g pastinaak, geschild en in stukken
- • 500 g zoete aardappel, geschild en in stukken
- • 200 g rode kool, in dunne reepjes
- • 75 g radijskiemen
- • 6 bosuitjes, in dunne ringetjes
- • 2 groentebouillonblokjes
- • 1 limoen, het sap
- • 1 pak quinoa burger mix
- • 2 el olijfolie
- • 1 el sesamzaad, geroosterd
- • ½ tl gemalen komijn
- • Olie om in te bakken
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Maak 4 quinoaburgers volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Kook de zoete aardappel en pastinaak in een grote pan met water en de bouillonblokjes in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp grof. Meng de bosui erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de quinoaburgers zoals op het pak staat aangegeven.
- Meng de rode kool met de olijfolie, limoensap, gemalen komijn en sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg op elk bord een schep stamppot en een burger. Garneer met een dot rodekoolsalade en kiemen.
Boodschappen lijst
- Rode kool
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Geroosterd sesamzaad
2,89 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,19 25 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!