Quinoaburger met stamppot en salade
Quinoaburger met stamppot en salade

Hoofdgerecht

Quinoaburger met stamppot en salade

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 439 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g pastinaak, geschild en in stukken
500 g zoete aardappel, geschild en in stukken
200 g rode kool, in dunne reepjes
75 g radijskiemen
6 bosuitjes, in dunne ringetjes
2 groentebouillonblokjes
1 limoen, het sap
1 pak quinoa burger mix
2 el olijfolie
1 el sesamzaad, geroosterd
½ tl gemalen komijn
Olie om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Maak 4 quinoaburgers volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Kook de zoete aardappel en pastinaak in een grote pan met water en de bouillonblokjes in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp grof. Meng de bosui erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bak de quinoaburgers zoals op het pak staat aangegeven.
  4. Meng de rode kool met de olijfolie, limoensap, gemalen komijn en sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg op elk bord een schep stamppot en een burger. Garneer met een dot rodekoolsalade en kiemen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.