Salade
Quinoa salade met pompoen en zongedroogde tomaatjes
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g zomerpompoen*
- • 2 el kokosolie (Royal Green)
- • zout en peper
- • 1 teen knoflook
- • 250 g quinoa
- • 500 ml water
- • 1 el kokosolie (Royal Green)
- • klein handje platte peterselie
- • klein handje basilicum
- • 2 el pompoenpitten
- • 2 el zongedroogde tomaatjes
- • 1 el lijnzaad
- • extra vergine olijfolie
- • 1 citroen
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil en snij de pompoen in blokjes van 1½ cm. Verdeel ze in een ovenschaal, besprenkel met kokosolie en bestrooi met zout en peper. Pers er een teen knoflook boven en rooster ze in ca. 20 min. gaar in de oven.
- Spoel de quinoa in een zeef onder koud water af en laat goed uitlekken.
- Breng de quinoa met het water en wat zout aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de quinoa in ca. 12 à 15 min. gaar.
- Neem de pan van het vuur, laat nog 10 min. staan en roer vervolgens los met een een eetl kokosolie.
- Hak de peterselie en basilicum.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig.
- Schep de gare pompoen met de kruiden, tomaatjes en lijnzaad door de quinoa en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en citroensap. Bestrooi de salade met de pitten.
Boodschappen lijst
- Extra virgin kokosolie
10,25 325 Ml
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Quinoa
4,89 500 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Lijnzaad
1,59 250 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaatjes in olie
4,29 190 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van de Ekoplaza campagne
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!