Quinoa met makreel, groenten en gember
Quinoa met makreel, groenten en gember

Hoofdgerecht

Quinoa met makreel, groenten en gember

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g makreel (uit blik)
150 g quinoa
100 g sperziebonen, gehalveerd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 uien, fijngesneden
2 paprika's, in kleine reepjes
1 lenteuitje, in ringetjes
2 flinke el kokosolie
6 tl geraspte gember
½ bosje verse koriander of selderij
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de quinoa in ca. 12-15 minuten gaar in kokend water of volg de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij tot gebruik.
  2. Verwarm de kokosolie in een pan en fruit hierin de paprika, ui en knoflook zachtjes enkele minuten. Voeg de chilipeper toe en bak nog eens 5 minuten op laag vuur. Schep de quinoa, sperziebonen en de gember erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Zet, als alles goed warm is, het vuur uit en meng er dan voorzichtig de makreel door en eventueel de koriander of selderij. Garneer met lente-ui en selderij/koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst