Hoofdgerecht
Quinoa met makreel, groenten en gember
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g makreel (uit blik)
- • 150 g quinoa
- • 100 g sperziebonen, gehalveerd
- • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 2 uien, fijngesneden
- • 2 paprika's, in kleine reepjes
- • 1 lenteuitje, in ringetjes
- • 2 flinke el kokosolie
- • 6 tl geraspte gember
- • ½ bosje verse koriander of selderij
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de quinoa in ca. 12-15 minuten gaar in kokend water of volg de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij tot gebruik.
- Verwarm de kokosolie in een pan en fruit hierin de paprika, ui en knoflook zachtjes enkele minuten. Voeg de chilipeper toe en bak nog eens 5 minuten op laag vuur. Schep de quinoa, sperziebonen en de gember erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Zet, als alles goed warm is, het vuur uit en meng er dan voorzichtig de makreel door en eventueel de koriander of selderij. Garneer met lente-ui en selderij/koriander.
Boodschappen lijst
- Kokosolie geurloos
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Bosje selderij
1,89 1 stuks
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Rode paprika
4,99 2 stuks
removeadd product to cart - Sperziebonen
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Quinoa
3,59 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!