Quinoa met granaatappel, munt en kipreepjes
Quinoa met granaatappel, munt en kipreepjes

Hoofdgerecht

Quinoa met granaatappel, munt en kipreepjes

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 613 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g roma tomaten
200 g wrotel
200 g kipreepjes
150 g quinoa
1 ui
1 teentje knoflook
½ granaatappel
2 el olie
Munt naar smaak
Zout & peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Pel de ui en snijd in dunne reepjes. Plet de knoflook en hak fijn. Schil of schrap de wortels en snijd in dunne schijfjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en zet opzij tot nader gebruik. Roerbak in dezelfde pan de ui, knoflook en wortel 5 minuten. Voeg dan de tomaat en een klein scheutje water toe. Doe de deksel op de pan en laat rustig garen tot de wortels beetgaar zijn (na 5-8 minuten). Doe de laatste minuut de kip terug in de pan. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng water aan de kook voor de quinoa en bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (gebruik eventueel een bouillontablet). Houd de quinoa warm in een pan of schaal met deksel erop. Als de quinoa te droog wordt, kun je er wat olijfolie van goede kwaliteit doorheen mengen.
  4. Halveer de granaatappel en haal de pitjes er als volgt uit. Trek de granaatappelhelft met je handen uiteen. Houd ‘m op de kop boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes vallen er nu gemakkelijk uit.
  5. Meng de granaatappelpitten door de quinoa. Snijd de muntblaadjes fijn (zoveel je lekker lijkt) en doe ze ook door de quinoa. Verdeel de quinoa over de borden en schep het groente-kipmengsel ernaast of eroverheen. Garneer met wat muntblaadjes.

Boodschappen lijst