Quiche met spinazie, radijs en Friese geitenkaas
Quiche met spinazie, radijs en Friese geitenkaas

Hoofdgerecht

Quiche met spinazie, radijs en Friese geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g broccoli (1 stronk), in kleine stukjes
200 ml kookroom
150 ml crème fraîche
100 g spinazie, gewassen en gedroogd
4 eieren
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 rol bladerdeeg
1 bosje radijs, in partjes
3 el Friese geitenkaas (pot)
2 el olijfolie
2 el tijm, grof gehakt
Zout & peper
Ook nodig: quichevorm van ca. 24 cm, ingevet + bakbonen of gedroogde peulvruchten

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en bekleed hiermee de ingevette quichevorm. Laat wat deeg over de rand hangen, het krimpt nog. Prik met een vork gaatjes in de bodem, leg er een vel bakpapier op en daarop een laag bakbonen (of gedroogde peulvruchten). Bak de bodem zo 10 minuten (blind bakken). Verwijder de bonen en bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten. Haal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C.
  3. Verwarm intussen de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en tijm in ca. 2 minuten glazig. Voeg de broccoli en spinazie toe en gaar ca. 4 minuten tot de spinazie is geslonken en al het vocht is verdampt. Voeg dan de radijsjes toe. Haal van het vuur.
  4. Klop de eieren los met de kookroom en de crème fraîche. Breng hoog op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de groenten (zonder eventueel vocht) over het bladerdeeg. Giet het eimengsel eroverheen en bestrooi met de stukjes Friese geitenkaas. Bak de quiche goudbruin en gaar in ca. 30 à 40 minuten. Lekker met een groene salade.

Boodschappen lijst

Tips

Restje quiche over? Die past heerlijk bij een frisse paksoisalade. Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025