Hoofdgerecht
Quiche met geroosterde regenboogpeen en kip
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 643 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 300 g tarwe- of speltbloem
- • 150 g boter, in blokjes
- • 2 eieren
- • Snufje zout
- • VULLING:
- • 4 regenboog waspenen, in lange parten
- • 4 eieren
- • 200 g kipfilet, in reepjes
- • 200 g crème fraîche
- • 100 g geraspte kaas
- • 1 tl Italiaanse kruiden
- • Olijfolie
- • Zout & peper
- • Ook nodig: quichevorm van 24 cm, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C (180°C
- bij heteluchtovens).
- Maak snel een samenhangend deeg van de bloem met de boter, de eieren en een snuf zout (kan ook in de keukenmachine).
- Kneed niet te lang. Laat het deeg 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
- Meng de partjes regenboogpeen met wat olijfolie en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15 à 20 minuten en haal daarna uit de oven.
- Verhit intussen wat olie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de reepjes kipfilet. Voeg, als de kip bijna gaar is, de Italiaanse kruiden toe en bak nog een minuutje door. Haal van het vuur.
- Rol het deeg uit en bekleed de quichevorm ermee. Verdeel de kipfilet over de bodem van de quiche. Leg de parten peen in een mooi patroon op de kip.
- Klop de 4 eieren los met peper en zout en nog wat extra Italiaanse kruiden en voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe.
- Giet het mengsel in de quichevorm, zorg ervoor dat de peen niet helemaal onder komt te staan zodat de mooie kleuren zichtbaar blijven.
- Bak de quiche in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Italiaanse kruiden
2,99 28 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Van oorsprong zijn wortels helemaal niet oranje. Duizenden jaren geleden teelden de mensen al peen en die hadden verschillende kleuren, zoals paars, licht- geel, groen en wit. Kleuren die je tegen- woordig weer op je bord terugvindt. Qua smaak is de paarse wortel iets zoeter dan de oranje variant en bevat deze ook anthocyanen (antioxidant); de gele wor- tel heeft meer luteïne (werkt als UV- l- ter voor je ogen) en de witte wortel heeft iets meer bite.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!