Pulled tempeh met pita
Pulled tempeh met pita

Hoofdgerecht

Pulled tempeh met pita

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 831 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 pitabroodjes
2 tl gember
1 tl kurkuma
1 tl harissakruiden
300 g tempeh
2 rode uien
1 rode paprika
40 g rucola
135 g taugé
2 el sesamolie
1 el tamarisaus
2 el ahornsiroop
1 el bakolie
Zwarte peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de pitabroodjes met water en rooster 5-8 minuten in de voorverwarmde oven (of verwarm de broodjes in je broodrooster).
  2. Schil en rasp de gember en kurkuma. Let op: kurkuma geeft erg af! Begin met de marinade door de (sesam)olie te mengen met de harissakruiden, tamarisaus, ahornsiroop, kurkuma, gember en zwarte peper. Verkruimel de tempeh met je handen tot grove ‘pulled’ tempeh. Laat de verkruimelde tempeh 10 minuten marineren in de marinade.
  3. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de rucola en laat goed uitlekken. Breng een klein laagje water aan de kook voor de taugé. Blancheer de taugé in een zeef door kokend water erover te gieten, spoel daarna direct af onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen.
  4. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt. Voeg de paprika toe en roerbak gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur. Roerbak de gemarineerde tempeh 5 minuten mee. Voeg op het laatst de taugé toe.
  5. Serveer de pulled tempeh met rucola in een pitabroodje en smullen maar!

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu