Pudla
Pudla

Lunch

Pudla

  • Lunch
  • 2 personen
  • 50 kcal / portie

Ingrediënten lijst

135 g kikkererwtenmeel
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 tl kerriepoeder mild of scherp
1 teentje knoflook, fijngesneden
300 ml water
1 el citroensap
1 el fijngesneden koriander + extra voor garnering
1 stukje gember, geraspt
Optioneel:
1 rode peper, zaadlijst eruit en fijngesnipperd
Flinke handvol fijngesneden groente naar keuze (zoals paprika, courgette, ui, bloemkool of wortel)
Olijf-/kokosolie, om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout, kerrie en knoflook in een kom. Voeg het water en het citroensap toe en roer to een glad beslag.
  2. Doe de koriander, gember, peper en de fijngesneden groente erbij en roer goed door elkaar.
  3. Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan. Schep er hoopjes beslag in en laat de pudla's enkele minuten rustig bakken tot de andere kant enkele minuten. Neem de tijd, anders wordt de buitenkant te donker en is de binnenkant niet goed gaar.
  4. Bestrooi voor het serveren met koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Bij dit gerecht kun je het best een Duitse Riesling drinken omdat die vaak door hun bijzondere verhouding tussen zoet en zuur prima combineren met licht pikante gerechten. Dit geldt zeker voor deze Riesling van Gustavshof.