Pudla
Pudla

Lunch

Pudla

  • Lunch
  • 2 personen
  • 50 kcal / portie

Ingrediënten lijst

135 g kikkererwtenmeel
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 stukje gember, geraspt
1 el citroensap
1 el fijngesneden koriander + extra ter garnering
1 tl bakpoeder
1 tl kerriepoeder
½ tl zout
Optioneel: 1 rode peper, fijngesnipperd & flinke handvol groente

BEreidings wijze

  1. Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout, kerrie en knoflook in een kom. Voeg het water en het citroensap toe en roer to een glad beslag.
  2. Doe de koriander, gember, peper en de fijngesneden groente erbij en roer goed door elkaar.
  3. Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan. Schep er hoopjes beslag in en laat de pudla's enkele minuten rustig bakken tot de andere kant enkele minuten. Neem de tijd, anders wordt de buitenkant te donker en is de binnenkant niet goed gaar.
  4. Bestrooi voor het serveren met koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter. Wijntip! Bij dit gerecht kun je het best een Duitse Riesling drinken omdat die vaak door hun bijzondere verhouding tussen zoet en zuur prima combineren met licht pikante gerechten. Dit geldt zeker voor deze Riesling van Gustavshof.