Bakken
Pruimencrumble
- • Bakken
- • 6 personen
- • 567 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • PRUIMEN:
- • 800 g pruimen, gehalveerd en pit verwijderd
- • 50 g rietsuiker
- • 1 sinaasappel, de rasp
- • 1 tl bloem
- • 1 tl kaneel
- • ¼ tl kardemom
- • CRUMBLE:
- • 160 g bloem
- • 150 g rietsuiker
- • 150 g boter
- • 60 g havermout
- • 50 g amandelmeel
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de pruimen in een ovenschaal. Meng de sinaasappelrasp met de kaneel, kardemom en de theelepel bloem en verdeel dit over de pruimen. Druppel ook 2 eetlepels water over de pruimen.
- Doe alle 5 ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine en gebruik de pulse-knop totdat de massa bij elkaar komt. Let erop dat je niet te lang door mengt.
- Verdeel het deeg over de pruimen en zet de schaal in de oven. Bak de crumble 30-40 minuten totdat hij mooi goudbruin is. Laat 15 minuten staan voordat je de crumble serveert.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Kaneel
4,49 40 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
6,49 35 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Havermout
1,99 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 50 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!