Pruimencrumble
Pruimencrumble

Bakken

Pruimencrumble

  • Bakken
  • 6 personen
  • 567 kcal / portie

Ingrediënten lijst

PRUIMEN:
800 g pruimen, gehalveerd en pit verwijderd
50 g rietsuiker
1 sinaasappel, de rasp
1 tl bloem
1 tl. kaneel
¼ tl kardemom
CRUMBLE:
160 g bloem
150 g rietsuiker
150 g boter
60 g havermout
50 g amandelmeel

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de pruimen in een ovenschaal. Meng de sinaasappelrasp met de kaneel, kardemom en de theelepel bloem en verdeel dit over de pruimen. Druppel ook 2 eetlepels water over de pruimen.
  3. Doe alle 5 ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine en gebruik de pulse-knop totdat de massa bij elkaar komt. Let erop dat je niet te lang door mengt.
  4. Verdeel het deeg over de pruimen en zet de schaal in de oven. Bak de crumble 30-40 minuten totdat hij mooi goudbruin is. Laat 15 minuten staan voordat je de crumble serveert.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 50 minuten Bron: Lekker Weten Herfst