Soep
Preisoep met zalm
- • Soep
- • 6 personen
- • 298 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g aardappelen, geschild en in stukjes
- • 2 preien, gewassen en in stukken
- • 1½ l kippenbouillon
- • 250 g crème fraîche
- • peper en zout
- • 200 g gerookte zalm (Fish and More), in dunne reepjes
- • fijngehakte bieslook, voor erover
BEreidings wijze
- Kook de stukjes aardappel en prei samen gaar in de bouillon.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de blender helemaal glad.
- Breng de soep weer aan de kook. Voeg indien nodig wat water toe (de soep moet lekker gebonden zijn maar niet zo dik als erwtensoep).
- Haal de soep van het vuur en meng de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen (of serveer warm).
- Serveer de soep met reepjes zalm erin.
- Bestrooi met bieslook.
Boodschappen lijst
- Bieslook in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuks
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
4,99 2 kg
removeadd product to cart - Gerookte zalm
7,99 100 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!