Preisoep met zalm
Preisoep met zalm

Soep

Preisoep met zalm

  • Soep
  • 6 personen
  • 298 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1½ l kippenbouillon
500 g aardappelen, geschild en in stukjes
250 g crème fraîche
200 g gerookte zalm, in reepjes
2 preien, gewassen en in stukken
Fijngehakte bieslook, voor erover
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de stukjes aardappel en prei samen gaar in de bouillon.
  2. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender helemaal glad.
  3. Breng de soep weer aan de kook. Voeg indien nodig wat water toe (de soep moet lekker gebonden zijn maar niet zo dik als erwtensoep).
  4. Haal de soep van het vuur en meng de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen (of serveer warm).
  5. Serveer de soep met reepjes zalm erin.
  6. Bestrooi met bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2016.