Preiquiche met artisjok en tomaat
Preiquiche met artisjok en tomaat

Bijgerecht

Preiquiche met artisjok en tomaat

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g geraspte oude kaas
15 ml crème fraîche
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
6 artisjokken in olie, in partjes
4 eieren
2 prei, in halve ringen
1 courgette, in kleine blokjes
1 rol bladerdeeg
4 el zwarte olijven (pitloos), grof gehakt
2 el zonnebloemolie
1½ el grove mosterd
1 el gerookte paprikapoeder
Zout & peper
Ook nodig: quichevorm met losse bodem ø 28cm, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de prei en courgette samen met zout en peper ca. 8 minuten.
  3. Bekleed ondertussen de quichevorm met het deeg.
  4. Doe de eieren, grove mosterd, crème fraîche, gerookte paprikapoeder, zout en peper in een maatbeker en meng goed door elkaar met een staafmixer.
  5. Schep de artisjokken, olijven en cherrytomaatjes door de prei en courgette en verdeel over de bodem van de quichevorm. Schenk het eimengsel erover en bestrooi met oude kaas.
  6. Bak de quiche in ca. 55 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd voor het serveren in mooie punten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.