Bijgerecht
Preiquiche met artisjok en tomaat
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 545 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 g geraspte oude kaas
- • 15 ml crème fraîche
- • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 6 artisjokken in olie, in partjes
- • 4 eieren
- • 2 prei, in halve ringen
- • 1 courgette, in kleine blokjes
- • 1 rol bladerdeeg
- • 4 el zwarte olijven (pitloos), grof gehakt
- • 2 el zonnebloemolie
- • 1½ el grove mosterd
- • 1 el gerookte paprikapoeder
- • Zout & peper
- • Ook nodig: quichevorm met losse bodem ø 28cm, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de prei en courgette samen met zout en peper ca. 8 minuten.
- Bekleed ondertussen de quichevorm met het deeg.
- Doe de eieren, grove mosterd, crème fraîche, gerookte paprikapoeder, zout en peper in een maatbeker en meng goed door elkaar met een staafmixer.
- Schep de artisjokken, olijven en cherrytomaatjes door de prei en courgette en verdeel over de bodem van de quichevorm. Schenk het eimengsel erover en bestrooi met oude kaas.
- Bak de quiche in ca. 55 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd voor het serveren in mooie punten.
Boodschappen lijst
- Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Zwarte olijven
3,19 125 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,39 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!