Postelein stamppot met spekjes
Postelein stamppot met spekjes

Hoofdgerecht

Postelein stamppot met spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 469 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg kruimige aardappelen, geschild en grof gesneden
500 g winterpostelein, gewassen, gedroogd en grof gesneden
200 ml melk
150 g gerookte spekblokjes
50 g zachte boter
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el grove mosterd
Zout & zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten kokend water, ca. 25 minuten.
  2. Bak de spekjes knapperig uit in een koekenpan.
  3. Verwarm de melk tot tegen de kook aan.
  4. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. Klop met een garde de melk, boter en mosterd erdoor zodat de puree mooi luchtig is.
  5. Spatel in gedeelten de postelein door de puree, warm steeds goed door. Schep de bosui en de spekjes erdoor en breng de stamppot goed op smaak met peper. Garneer eventueel met blaadjes postelein.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter