Soep
Poolse bietensoep met kefir
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1½ l mineraalwater
- • 10 rode bieten, ongekookt, geschild en geraspt
- • 5 à 10 zwarte peperkorrels, gekneusd
- • 1 snee zuurdesembrood
- • 1 laurierblaadje, verkruimeld
- • 2 tl honing
- • 1 tl grof zout
- • GARNERING:
- • 1 bos radijsjes, in plakjes
- • ½ komkommer, in reepjes
- • 5 el kefir
- • 2 el bosui, fijngehakt
- • 2 el dille, fijngehakt
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten (niet de garnering) door elkaar, inclusief het brood, en dek af met een doek. Laat rustig op kamertemperatuur ca. 3 dagen fermenteren. Het mengsel gaat bubbelen en smaakt aangenaam zuur.
- Serveer de soep met de garnering erop en sprenkel de kefir erover. Serveer lekker koud op een warme lentedag.
Boodschappen lijst
- Komkommer
1,89 1 stuks
removeadd product to cart - Radijsjes
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Rode bieten
1,35 500 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Zwarte Peper heel
3,59 30 Gram
removeadd product to cart - Mineraalwater
1,59 1.5 Liter
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 5 minuten + ca. 3 dagen fermenteren Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!