Soep
Pompoensoep met linzen en harissa-yoghurt
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g dupuis linzen (blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 300 ml wortelsap
- • 100 ml yoghurt
- • 3 teentjes knoflook
- • 2 uien
- • 1 flinke pompoen, in blokjes
- • 3 el olijfolie
- • 1 el ras el hanout
- • 1 el gemalen komijn
- • 5 tl harissa pasta
- • Handje koriander
- • Handje pompoenpitten
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Rooster de pompoenblokjes met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout ca. 20 minuten in de oven op 200°C.
- Fruit de uien en knoflook in 2 eetlepels olijfolie met de ras el hanout en de gemalen komijn. Roer er 4 theelepels van de harissa door, bak kort mee en blus af met het wortelsap. Voeg de geroosterde pompoen en het blik tomatenblokjes toe en kook alles 15 minuten op laag vuur.
- Pureer de soep en voeg net zoveel water toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
- Schep de linzen erdoor en kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng intussen de yoghurt met het laatste lepeltje harissa.
- Serveer de soep met de yoghurt, koriander en pompoenpitjes.
Boodschappen lijst
- Harissa
3,79 125 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Pompoenpitten
3,49 250 Gram
removeadd product to cart - Ras el hanout kruidenmix
3,99 45 Gram
removeadd product to cart - Wortelsap
2,79 1 Liter
removeadd product to cart - Gemalen komijn
4,89 40 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Groene linzen
2,29 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,49 400 Gram
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,29 1 Liter
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!