Pompoensoep met linzen en harissa-yoghurt
Pompoensoep met linzen en harissa-yoghurt

Soep

Pompoensoep met linzen en harissa-yoghurt

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 flinke pompoen (in blokjes)
3 el olijfolie
zout en peper
2 uien
3 teentjes knoflook
1 el ras el hanout
1 el komijn (gemalen)
400 g tomatenblokjes
300 ml wortelsap
400 g dupuis-linzen
100 ml yoghurt
5 tl harissa pasta
Een handje koriander
Een handje pompoenpitten

BEreidings wijze

  1. Rooster de pompoenblokjes met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout ca. 20 minuten in de oven op 200°C.
  2. Fruit de uien en knoflook in 2 eetlepels olijfolie met de ras el hanout en de gemalen komijn. Roer er 4 theelepels van de harissa door, bak kort mee en blus af met het wortelsap. Voeg de geroosterde pompoen en het blik tomatenblokjes toe en kook alles 15 minuten op laag vuur.
  3. Pureer de soep en voeg net zoveel water toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
  4. Schep de linzen erdoor en kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng intussen de yoghurt met het laatste lepeltje harissa.
  6. Serveer de soep met de yoghurt, koriander en pompoenpitjes.

Boodschappen lijst

  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Oranje pompoen

    4,59 1 stuk

  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Ras El Hanout

    3,19 35 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tomatenblokjes

    0,99 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Wortelsap

    2,59 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Dupuis linzen

    3,79 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Milde yoghurt

    0,69 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Harissa

    3,49 125 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Pompoenpitten

    3,04 200 Gram

    remove
    add product to cart