Pompoensoep met linzen en harissa-yoghurt
Pompoensoep met linzen en harissa-yoghurt

Soep

Pompoensoep met linzen en harissa-yoghurt

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g dupuis linzen (blik), afgespoeld en uitgelekt
400 g tomatenblokjes (blik)
300 ml wortelsap
100 ml yoghurt
3 teentjes knoflook
2 uien
1 flinke pompoen, in blokjes
3 el olijfolie
1 el ras el hanout
1 el gemalen komijn
5 tl harissa pasta
Handje koriander
Handje pompoenpitten
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Rooster de pompoenblokjes met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout ca. 20 minuten in de oven op 200°C.
  2. Fruit de uien en knoflook in 2 eetlepels olijfolie met de ras el hanout en de gemalen komijn. Roer er 4 theelepels van de harissa door, bak kort mee en blus af met het wortelsap. Voeg de geroosterde pompoen en het blik tomatenblokjes toe en kook alles 15 minuten op laag vuur.
  3. Pureer de soep en voeg net zoveel water toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
  4. Schep de linzen erdoor en kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng intussen de yoghurt met het laatste lepeltje harissa.
  6. Serveer de soep met de yoghurt, koriander en pompoenpitjes.

Boodschappen lijst