Pompoensoep met appel en gember
Pompoensoep met appel en gember

Soep

Pompoensoep met appel en gember

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 appels
1 middelgrote pompoen
1 ui
1 l groentebouillon
2 cm verse gember, geraspt
4 el (plantaardige) room
Olijfolie
Zout & peper
Optioneel: bosui, pompoenpitolie, shoyu & handje pompoenpitten

BEreidings wijze

  1. Was de pompoen, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.
  2. Pel en snijd de ui. Fruit de ui glazig in olijfolie. Doe er de pompoen en appel bij en laat kort mee stoven. Overgiet met de bouillon totdat de ingrediënten net onder staan en bewaar de rest. Dek af en breng aan de kook. Laat 25 minuten sudderen.
  3. Was en rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren. Blus af met wat shoyu en zet apart.
  4. Pureer de soep. Voeg nog wat bouillon toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met de vers geraspte gember, peper en zeezout.
  5. Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk ze af met de room. Voeg eventueel nog wat pompoenpitolie toe en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en de fijngesneden bosui.

Boodschappen lijst

Tips

Welke impact heeft het als we één dag massaal kiezen voor 100% biologisch? 23 September 2022 is door EU-organisatie IFOAM uitgeroepen tot Organic Action Day. Speciaal voor deze dag is dit recept voor pompoensoep ontwikkeld. Daarbij is uitgerekend wat de impact is als je deze soep maakt met 100% biologische ingrediënten, maar ook wanneer je hem zou maken met niet-biologische ingrediënten. Als je met z’n vieren 1 keer deze biologische soep eet, bespaar je bijna 30 gram CO² en meer dan 8 liter water. Over impact gesproken!