Hoofdgerecht
Pompoenrollade met couscous en cranberry's
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 237 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g couscous, bereid zoals op de verpakking staat
- • 1 flespompoen (butternut), in de lengte gehalveerd en zaadlijsten eruit
- • 1 citroen, alleen de rasp
- • 2 cm gember, geraspt
- • Handvol babyspinazie
- • 4 el olijfolie
- • 3 el gedroogde cranberry's, grof gehakt
- • 1 el ras el hanout
- • Zout & versgemalen peper
- • Ook nodig: keukentouw
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Leg de pompoenhelften op een met bakpapier beklede bakplaat (snijkant naar boven) en besprenkel ze met de olijfolie. Rooster ca. 35 minuten totdat het vruchtvlees zacht is.
- Meng intussen de gegaarde couscous met de gember, citroen, ras el hanout, cranberry's en babyspinazie en breng op smaak met zout en peper.
- Neem de pompoen uit de oven. Maak de holtes waar de zaadlijsten zaten wat groter door een deel van het vruchtvlees uit de pompoen te schrapen, maar laat langs de randen ca. 3 cm zitten.
- Vul de 2 pompoenhelften met de couscousvulling en klap ze weer tegen elkaar. Bind ze vast met keukentouw en rooster de pompoen zo nog eens ca. 30 minuten in de oven.
Boodschappen lijst
- Witte couscous
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Baby spinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Ras El Hanout
3,79 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!