Pompoenrollade met couscous en cranberry's
Pompoenrollade met couscous en cranberry's

Hoofdgerecht

Pompoenrollade met couscous en cranberry's

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 237 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g couscous, bereid zoals op de verpakking staat
1 flespompoen (butternut), in de lengte gehalveerd en zaadlijsten eruit
1 citroen, alleen de rasp
2 cm gember, geraspt
Handvol babyspinazie
4 el olijfolie
3 el gedroogde cranberry's, grof gehakt
1 el ras el hanout
Zout & versgemalen peper
Ook nodig: keukentouw

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Leg de pompoenhelften op een met bakpapier beklede bakplaat (snijkant naar boven) en besprenkel ze met de olijfolie. Rooster ca. 35 minuten totdat het vruchtvlees zacht is.
  3. Meng intussen de gegaarde couscous met de gember, citroen, ras el hanout, cranberry's en babyspinazie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Neem de pompoen uit de oven. Maak de holtes waar de zaadlijsten zaten wat groter door een deel van het vruchtvlees uit de pompoen te schrapen, maar laat langs de randen ca. 3 cm zitten.
  5. Vul de 2 pompoenhelften met de couscousvulling en klap ze weer tegen elkaar. Bind ze vast met keukentouw en rooster de pompoen zo nog eens ca. 30 minuten in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.