Hoofdgerecht
Pompoencurry
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 ml kokosmelk
- • 100 g champignons, in plakjes
- • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 2 uien, in kleine stukjes
- • 1 kleine pompoen, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- • 1 courgette, in blokjes
- • 1 rode paprika, in blokjes
- • 1 rode peper, in dunne reepjes
- • 1 tl geraspte gember
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • 1 tl gemalen korianderzaad
- • 1 tl kokosolie
- • Citroensap
- • Chilipoeder en sambal, naar smaak
BEreidings wijze
- Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig maar niet bruin (ca. 5 minuten).
- Voeg gember, komijn en koriander toe en bak even mee. Meng er de champignons, courgette, paprika, chilipeper en blokjes pompoen door.
- Giet de kokosmelk erbij, roer goed door en laat sudderen tot de pompoen gaar is (10-15 minuten).
- Voeg naar smaak citroensap, chilipoeder en sambal toe. Serveer met rijst.
Boodschappen lijst
- Kokosolie geurloos
7,95 500 ML
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,29 30 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Gesneden champignons
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Rode paprika
4,99 2 stuks
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,19 100 Gram
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
3,79 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!