Hoofdgerecht
Pompoencurry
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 ml kokosmelk
- • 100 g champignons, in plakjes
- • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 2 uien, in kleine stukjes
- • 1 kleine pompoen, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- • 1 courgette, in blokjes
- • 1 rode paprika, in blokjes
- • 1 rode peper, in dunne reepjes
- • 1 tl geraspte gember
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • 1 tl gemalen korianderzaad
- • 1 tl kokosolie
- • Citroensap
- • Chilipoeder en sambal, naar smaak
BEreidings wijze
- Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig maar niet bruin (ca. 5 minuten).
- Voeg gember, komijn en koriander toe en bak even mee. Meng er de champignons, courgette, paprika, chilipeper en blokjes pompoen door.
- Giet de kokosmelk erbij, roer goed door en laat sudderen tot de pompoen gaar is (10-15 minuten).
- Voeg naar smaak citroensap, chilipoeder en sambal toe. Serveer met rijst.
Boodschappen lijst
- Geurloze kokosolie
7,95 500 ML
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,39 30 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,69 20 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,29 40 Gram
removeadd product to cart - Rode paprika
3,99 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!