Hoofdgerecht
Pokébowl met knoflook-ghee
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 577 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 g sushirijst
- • 100 g shiitakes, gehalveerd
- • 75 g peen, in dunne reepjes
- • 75 g edamame (diepvries), ontdooid
- • 1 avocado, gehalveerd en in plakjes
- • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
- • ½ komkommer, zaadlijsten verwijderd en in plakjes
- • 4 takjes koriander, blaadjes afgerist
- • 2 el cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
- • 2 el ghee naturel
- • 1 el sushi-azijn
- • Optioneel: 1 el suiker
BEreidings wijze
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even uitstomen en breng dan op smaak met de sushi-azijn en eventueel de suiker. Laat afkoelen.
- Verhit intussen 1 eetlepel ghee in een koekenpan en bak hierin de shiitakes tot ze gaar zijn.
- Verdeel de rijst over 2 kommen en schik hierop de edamame, wortel, komkommer en avocado. Schep de shiitakes uit de pan en verdeel ze ook over de kommen.
- Doe de rest van de ghee, samen met de plakjes knoflook, in de koekenpan en zet op laag vuur. Houd het vuur laag en laat de plakjes knoflook langzaam garen tot ze goudbruin en krokant zijn. Giet de gesmolten ghee met de knoflook over de pokébowls. Garneer met cashewnoten en koriander.
Boodschappen lijst
- Sushirijst
3,79 400 Gram
removeadd product to cart - Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Afrikaanse cashewnoten
9,39 400 Gram
removeadd product to cart - Ghee naturel
9,39 245 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!