Plaattaartje met groene asperges en pesto
Plaattaartje met groene asperges en pesto

Bakken

Plaattaartje met groene asperges en pesto

  • Bakken
  • 4 personen
  • 713 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g mascarpone
200 g feta
200 g erwten (diepvries)
125 g basilicum pesto
2 bundels groene asperges, onderkanten eraf
1 rol bladerdeeg
1 eierdooier
1 citroen, de rasp
5 el melk
Olijfolie om te besprenkelen

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en leg met bakpapier en al op een bakplaat. Bestrijk helemaal met de eidooier en snijd in 4 rechthoeken.
  3. Snijd de deegrechthoeken op ca. 1½ cm van de rand voorzichtig helemaal rondom in, maar snijd niet helemaal door. Prik het middelste deel veelvuldig in met een vork maar maar laat de rand met rust.
  4. Bak de bodems in ca. 25 minuten krokant in de oven en laat daarna afkoelen.
  5. Verkruimel de feta in een kom en meng er met een handmixer de mascarpone, citroenrasp en melk door tot het een zacht mengsel is.
  6. Blancheer de groene asperges 1-2 minuten in ruim kokend water met zout en spoel ze daarna goed koud af onder stromend water. Dep droog. Doe hetzelfde met de erwten.
  7. Verdeel de fetaspread over het bladerdeeg en leg de groente erop. Maak het geheel af met pesto en een beetje olijfolie.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip! Diwald Gruner Veltliner: een wijn met een groene toets matcht mooi met asperge. Deze wijn is niet alleen fris of peperig zoals je verwacht van een Gruner Veltliner, maar hij heft ook rijpe, zwoele tonen waardoor hij mooi bij dit taartje past. Bereidingstijd: 40 minuten Bron: Lekker Weten lente