Hoofdgerecht
Plaattaart zoete aardappel en courgette
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 833 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g champignons, in dunne plakjes
- • 125 ml crème fraîche (of vegan alternatief)
- • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- • 1 zoete aardappel, gewassen en in dunne plakjes
- • 1 courgette, in dunne plakjes
- • 1 rode ui, in dunne plakjes
- • 2 el pesto
- • 1 el olijfolie
- • 2 takjes rozemarijn, naaldjes afgerist
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit en leg het op een (met bakpapier bekleed) bakblik. Vouw rondom 2 cm deeg naar binnen en druk vast. Prik het binnenste vlak flink in met een vork.
- Bestrijk de crème fraîche en pesto over de deegbodem. Leg alle groenten en de champignons erop en bestrooi met de rozemarijn. Drizzle de olijfolie erover.
- Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!