Plaattaart met citroenmascarpone & passievrucht
Plaattaart met citroenmascarpone & passievrucht

Hoofdgerecht

Plaattaart met citroenmascarpone & passievrucht

  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 512 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g mascarpone
120 ml slagroom
30 g pistachenootjes, fijngehakt
3 passievruchten, uitgelepeld
1 rol vers bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
5 el lemon curd

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf het deeg rondom in, op ca. 1½ cm van de kanten, met een scherp mes. Bestrijk de rand met losgeklopt ei en prik met een vork gaatjes in het middenvak.
  3. Bak de bodem in 15 à 20 minuten mooi goudbruin. Haal uit de oven, duw het deeg in het midden voorzichtig plat met een lepel en laat daarna helemaal afkoelen.
  4. Roer de mascarpone glad met de slagroom en de helft van de lemon curd. Spatel de rest van de lemon curd en 1/3 van de passievruchtpulp erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem.
  5. Schep de overgebleven passievruchtpulp op de taart en bestrooi met gehakte pistachenootjes.

Boodschappen lijst

  • product
    Mascarpone

    4,49 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Boeren slagroom

    2,19 200 ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Pistachenoten

    9,49 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Passievrucht

    2,59 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Bladerdeeg

    3,89 320 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Lemon curd

    5,59 270 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.