Hoofdgerecht
Plaattaart met citroenmascarpone & passievrucht
- • Hoofdgerecht
- • 8 personen
- • 512 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g mascarpone
- • 120 ml slagroom
- • 30 g pistachenootjes, fijngehakt
- • 3 passievruchten, uitgelepeld
- • 1 rol vers bladerdeeg
- • 1 ei, losgeklopt
- • 5 el lemon curd
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf het deeg rondom in, op ca. 1½ cm van de kanten, met een scherp mes. Bestrijk de rand met losgeklopt ei en prik met een vork gaatjes in het middenvak.
- Bak de bodem in 15 à 20 minuten mooi goudbruin. Haal uit de oven, duw het deeg in het midden voorzichtig plat met een lepel en laat daarna helemaal afkoelen.
- Roer de mascarpone glad met de slagroom en de helft van de lemon curd. Spatel de rest van de lemon curd en 1/3 van de passievruchtpulp erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem.
- Schep de overgebleven passievruchtpulp op de taart en bestrooi met gehakte pistachenootjes.
Boodschappen lijst
- Mascarpone
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,29 200 ml
removeadd product to cart - Pistachenoten
9,49 150 Gram
removeadd product to cart - Passievrucht
2,49 2 stuks
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Lemon curd
5,59 270 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!