Hoofdgerecht
Plaattaart met citroenmascarpone & passievrucht
- • Hoofdgerecht
- • 8 personen
- • 512 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g mascarpone
- • 120 ml slagroom
- • 30 g pistachenootjes, fijngehakt
- • 3 passievruchten, uitgelepeld
- • 1 rol vers bladerdeeg
- • 1 ei, losgeklopt
- • 5 el lemon curd
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf het deeg rondom in, op ca. 1½ cm van de kanten, met een scherp mes. Bestrijk de rand met losgeklopt ei en prik met een vork gaatjes in het middenvak.
- Bak de bodem in 15 à 20 minuten mooi goudbruin. Haal uit de oven, duw het deeg in het midden voorzichtig plat met een lepel en laat daarna helemaal afkoelen.
- Roer de mascarpone glad met de slagroom en de helft van de lemon curd. Spatel de rest van de lemon curd en 1/3 van de passievruchtpulp erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem.
- Schep de overgebleven passievruchtpulp op de taart en bestrooi met gehakte pistachenootjes.
Boodschappen lijst
-  Mascarpone4,79 250 Gram removeadd product to cart
-  Boeren slagroom2,49 200 ml removeadd product to cart
-  Pistachenoten12,29 150 Gram removeadd product to cart
-  Bladerdeeg3,89 320 Gram removeadd product to cart
-  Eieren3,49 6 stuks removeadd product to cart
-  Lemon curd5,89 270 Gram removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!





