Pittige spek en bonensalade met gepofte tomaatjes
Pittige spek en bonensalade met gepofte tomaatjes

Salade

Pittige spek en bonensalade met gepofte tomaatjes

  • Salade
  • 4 personen
  • 209 kcal / portie

Ingrediënten lijst

cherrytrostomaatjes 250 g
vegetarische gerookte speckjes (diepvries) 150 g
bosui 1, in ringetjes
citroen 1, sap en rasp
witte lupine (pot van 340 g), afgespoeld en uitgelekt
komijnzaad gemalen ½ tl
chilivlokken mespunt of meer naar smaak
rucola 75 g
optioneel: peper en zout
optioneel: handvol andere slablaadjes (bijv. bietenblad of radijsblad)

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pof de tomaatjes ca. 15 minuten op een stukje bakpapier in de oven (eventueel bestrijken met een heel klein beetje olie).
  3. Bak ondertussen de speckjes krokant in een koekenpan. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  4. Fruit het bosuitje met de citroenrasp in dezelfde pan. Voeg de lupine, komijn en chilivlokken toe en laat warm worden. Meng de speckjes erdoor en proef op zout en peper.
  5. Hussel de rucola en eventueel wat andere slablaadjes door de lupinemix en verdeel over de borden. Garneer met de gepofte tomaatjes.

Boodschappen lijst

  • product
    Gemalen komijn

    2,89 40 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rucola

    1,99 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte lupine

    1,89 340 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    1,79 300 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart

Tips

Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer