Salade
Pittige spek en bonensalade met gepofte tomaatjes
- • Salade
- • 4 personen
- • 209 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 340 g witte lupine (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 250 g cherrytrostomaatjes
- • 150 g vega speckjes
- • 75 g rucola
- • 1 citroen, sap en rasp
- • 1 bosui, in ringetjes
- • ½ tl gemalen komijnzaad
- • Mespunt chilivlokken (of meer naar smaak)
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pof de tomaatjes ca. 15 minuten op een stukje bakpapier in de oven (eventueel bestrijken met een heel klein beetje olie).
- Bak ondertussen de speckjes krokant in een koekenpan. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Fruit het bosuitje met de citroenrasp in dezelfde pan. Voeg de lupine, komijn en chilivlokken toe en laat warm worden. Meng de speckjes erdoor en proef op zout en peper.
- Hussel de rucola en eventueel wat andere slablaadjes door de lupinemix en verdeel over de borden. Garneer met de gepofte tomaatjes.
Boodschappen lijst
- Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Vegan speckjes
3,99 140 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Witte lupine
2,19 340 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,69 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!