Pita pulled paddo
Pita pulled paddo

Hoofdgerecht

Pita pulled paddo

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 pitabroodjes
200 g spitskool, dungesneden
750 g room
185 ml karnemelk
500 g oesterzwammen
100 g komkommer
1 tl zeezout
2 tl gerookte paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1 tl kaneel
1 tl zwarte peper
1 tl chilivlokken
1 tl gemalen koriander
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
1 el olie
Hete saus naar smaak

BEreidings wijze

  1. Oesterzwammen met kruiden en beetje olie 15 minuten in oven afbakken (200 graden). Ze moeten bite houden.
  2. Pita tikje in de oven geven en vullen met dungesneden spitskool (crunchy crunchy) en 100 g warme paddenstoelen, serveren met een bakje huisgemaakte crème fraîche, zoet-zuur van komkommer en hot sauce.
  3. Crème fraîche: room en karnemelk goed mengen en in weckpot 2 dagen op kamertemperatuur wegzetten, daarna koud twee weken houdbaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020, recept van chef-kok Bobby van Dam.