Bijgerecht
Peruaanse canihua-groenteburger
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g courgette, geraspt
- • 150 g canihua, evt. geroosterd
- • 100 g winterpeen, geraspt
- • 100 g boekweitmeel
- • 3 eieren, losgeklopt
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1 rode puntpaprika, in heel kleine stukjes
- • ½ limoen, het sap
- • 2 el maïskorrels
- • 2 el olijfolie
- • 2 tl gemalen kurkuma
- • 2 tl gemalen korianderzaad
- • 1 tl paprikapoeder
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de canihua volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Doe de geraspte peen, courgette, stukjes paprika en de maïskorrels, knoflook en limoenrasp in een kom. Voeg de canihua toe, samen met de specerijen en de olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout. Meng er daarna met een spatel de losgeklopte eieren en het boekweitmeel door.
- Smeer deze burgermix als een ‘plaatkoek’ uit over een ingevette en met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 45 minuten gaar in de oven.
- Snijd de plaatburger in blokken of maak er ronde burgers van met behulp van een ring. Serveer warm of koud. Ook handig voor onderweg als snack of lunch.
Boodschappen lijst
- Milde paprikapoeder
2,29 30 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Puntpaprika
3,59 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,99 2 stuks
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,29 30 Gram
removeadd product to cart - Boekweitmeel
4,59 350 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,59 40 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Jonge maïs
1,89 340 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!