Perentaartjes met chocolade
Perentaartjes met chocolade

Bakken

Perentaartjes met chocolade

  • Bakken
  • 4 personen
  • 347 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
2 peren, vlak voor gebruik geschild
1 ei, losgeklopt
75 g kookchocolade puur (smeltchocolade dessert)
2 el amandelschaafsel
1 el rietsuiker

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de geschilde peren en haal het klokhuis eruit. Snijd elke helft in de lengte in dunne plakken maar houd de plakjes bij elkaar zodat de halve peer z’n vorm behoudt. Plaats op ieder plakje bladerdeeg een halve peer.
  3. Snijd het bladerdeeg rondom de peer uit, ca. 2cm groter dan de peer zelf. Vouw de rand omhoog zodat de peer in een deegbakje ligt. Bestrijk de deegrand met het ei en strooi de rietsuiker erover. Bak de peren in deeg ca. 20 minuten in de oven.
  4. Strooi voor de laatste 5 bakminuten het amandelschaafsel naast de peren op het bakpapier en rooster mooi goudbruin. Haal de bakplaat daarna uit de oven laat ca. 10 minuten afkoelen.
  5. Smelt intussen de dessert-kookchocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Versier de perentaartjes met de chocolade en bestrooi ze met geroosterd amandelschaafsel.

Boodschappen lijst

  • product
    Amandelschaafsel

    2,59 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Dessert chocolade

    4,99 200 Gram

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023