Bakken
Perencrumble met laurier-vanillesaus
- • Bakken
- • 6 personen
- • 732 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • LAURIER-VANILLESAUS:
- • 225 ml melk
- • 3 blaadjes verse laurier (of 3 gedroogde)
- • 2 eidooiers
- • 1½ el suiker
- • CRUMBLE:
- • 230 g muesli met noten en pitjes
- • 150 g boter, gesmolten
- • 120 g volkorenmeel
- • 100 g suiker
- • ½ tl gemalen gember
- • ½ tl gemalen kardemom
- • Snufje zout
- • PERENVULLING:
- • 6 peren, geschild, klokhuis eruit en in 8 parten gesneden
- • ½ citroen, uitgeperst
- • 100 g suiker
- • 100 g blauwe bessen
- • 25 g boter + extra om in te vetten
- • ¼ tl gemalen kaneel
BEreidings wijze
- Maak eerst de laurier-vanillesaus. Klop de eidooiers los in een schaaltje. Verwarm de melk met de suiker en de laurier totdat de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat 10 minuten staan (30 minuten als je gedroogde laurier gebruikt). Verwarm opnieuw en verwijder de laurier. Giet een scheutje warme melk bij de eidooiers en roer goed door. Giet het eimengsel al roerend bij de warme melk in de pan. Laat de vanillesaus op laag vuur indikken terwijl je continue roert. Haal van het vuur, giet door een zeef en zet afgedekt opzij.
- Meng voor de crumble volkorenmeel, suiker, muesli, specerijen en een snuf zout door elkaar en giet de gesmolten boter erover. Meng goed door.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de peren met de boter, suiker, citroensap en kaneel in een pan en kook ze op laag vuur ca. 4-5 minuten totdat ze zacht beginnen te worden, maar nog niet uit elkaar vallen.
- Vet een ovenschaal in met boter en schep de peren erin. Verdeel de blauwe bessen erover. Bestrooi met de crumble en bak in 25-30 minuten goudbruin en bubbelend aan de randen.
- Laat de crumble 10 minuten staan voordat je 'm serveert met de vanillesaus.
Boodschappen lijst
- Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Granola noten & pitten
5,69 375 Gram
removeadd product to cart - Laurier
1,49 5 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,59 125 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
3,99 15 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!