Penne met spinazie, pesto en gorgonzola
Penne met spinazie, pesto en gorgonzola

Hoofdgerecht

Penne met spinazie, pesto en gorgonzola

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g penne
250 g gorgonzola, in kleine blokjes
250 g spinazie, gewassen en gesneden
1 courgette, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, in kleine stukjes
4 el verse pesto
2 el pijnboompitten, geroosterd
2 el zongedroogde tomaat, grof gesneden
1 el kokosolie
Flinke handvol rucola, gewassen en gesneden

BEreidings wijze

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim water en maak ondertussen de rest.
  2. Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui, knoflook en courgette in ca. 5 minuten zacht. Voeg de spinazie en rucola toe en laat al omscheppend slinken. Haal van het vuur.
  3. Giet de pasta af en vermeng met het spinaziemengsel, samen met de gedroogde tomaatjes en de verse pesto. Warm nog even goed door.
  4. Roer er, van het vuur af, de blokjes gorgonzola door en bestrooi met pijnboompitjes. Meteen serveren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst