Hoofdgerecht
Penne met asperges en radijsjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 560 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g penne
- • 400 g asperges, geschild, houtachtige onderkant verwijderd en in stukjes van 2 cm gesneden
- • 140 g kruidenroomkaas
- • 70 g pancetta (plakjes)
- • 10 radijsjes, in partjes
- • 2 sjalotjes, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 2 el zonnebloemolie
- • 2 el gehakte bieslook
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de plakjes pancetta los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze krokant in de oven in ca. 15 à 20 minuten. Haal ze van het bakpapier en leg ze op een stukje keukenpapier zodat het overtollige vet absorbeert.
- Kook de asperges gaar in kokend water met zout (ca. 5 minuten). Giet af.
- Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm tegelijkertijd in een ruime pan de zonnebloemolie en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de asperges, radijs en roomkaas toe en warm alles goed door, ca. 5 minuten.
- Doe de afgegoten pasta erbij, warm nog kort door en breng alles op smaak met peper en zout.
- Verdeel over 4 borden en leg de pancetta erop. Garneer met verse bieslook.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Pancetta
3,99 70 Gram
removeadd product to cart - Radijs zonder loof
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Bieslook
2,79 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!






