Hoofdgerecht
Penne met asperges en radijsjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 560 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g penne
- • 400 g asperges, geschild, houtachtige onderkant verwijderd en in stukjes van 2 cm gesneden
- • 140 g kruidenroomkaas
- • 70 g pancetta (plakjes)
- • 10 radijsjes, in partjes
- • 2 sjalotjes, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 2 el zonnebloemolie
- • 2 el gehakte bieslook
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de plakjes pancetta los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze krokant in de oven in ca. 15 à 20 minuten. Haal ze van het bakpapier en leg ze op een stukje keukenpapier zodat het overtollige vet absorbeert.
- Kook de asperges gaar in kokend water met zout (ca. 5 minuten). Giet af.
- Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm tegelijkertijd in een ruime pan de zonnebloemolie en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de asperges, radijs en roomkaas toe en warm alles goed door, ca. 5 minuten.
- Doe de afgegoten pasta erbij, warm nog kort door en breng alles op smaak met peper en zout.
- Verdeel over 4 borden en leg de pancetta erop. Garneer met verse bieslook.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas kruiden
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Pancetta
3,99 70 Gram
removeadd product to cart - Bieslook
2,79 15 Gram
removeadd product to cart - Witte asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,59 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!