Penne met asperges en radijsjes
Penne met asperges en radijsjes

Hoofdgerecht

Penne met asperges en radijsjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g penne
400 g asperges, geschild, houtachtige onderkant verwijderd en in stukjes van 2 cm gesneden
140 g kruidenroomkaas
70 g pancetta (plakjes)
10 radijsjes, in partjes
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 el zonnebloemolie
2 el gehakte bieslook
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de plakjes pancetta los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze krokant in de oven in ca. 15 à 20 minuten. Haal ze van het bakpapier en leg ze op een stukje keukenpapier zodat het overtollige vet absorbeert.
  3. Kook de asperges gaar in kokend water met zout (ca. 5 minuten). Giet af.
  4. Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verwarm tegelijkertijd in een ruime pan de zonnebloemolie en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de asperges, radijs en roomkaas toe en warm alles goed door, ca. 5 minuten.
  6. Doe de afgegoten pasta erbij, warm nog kort door en breng alles op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel over 4 borden en leg de pancetta erop. Garneer met verse bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.