Hoofdgerecht
Pastinaak tarte tatin met boerenkool
- • Hoofdgerecht
- • 3 personen
- • 564 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 25g boter of een vegan alternatief
- • 2 el zonnebloemolie
- • 3 pastinaken, geschild en in plakken van ca. 1½cm
- • 1 rode ui, in grove parten
- • 1 el balsamicoazijn
- • 1 tl donkere cassonade basterdsuiker
- • 1 el tijm (blaadjes, + event. extra voor serveren)
- • zout & versgemalen peper
- • 4 el gesneden boerenkool, nog iets fijner gesneden
- • 1 rol bladerdeeg (koeling)
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit in een ovenbestendige koekenpan (ca. Ø 24cm) de boter met de zonnebloemolie. Voeg pastinaak en rode ui toe en bak 10 minuten rustig op laag vuur, schep af en toe om.
- Roer de balsamicoazijn, bruine basterdsuiker en tijm erdoor en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur. Verdeel de groenten gelijkmatig over de pan en strooi de boerenkool erover.
- Rol het bladerdeeg eventueel iets uit. Leg de deeglap over de groenten in de pan en stop de randen rondom naar binnen in. Bak ca. 30 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
- Haal de pan uit de oven en laat 5 minuten staan. Leg dan een groot bord op de pan en keer in één beweging om. Bestrooi naar wens met nog wat tijm. Serveer meteen. Lekker met een groene salade.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,19 250 Ml
removeadd product to cart - Donkere cassonade basterdsuiker
5,79 1 kg
removeadd product to cart - Gesneden boerenkool
2,59 150 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!







