Pasta met gerookte makreel
Pasta met gerookte makreel

Hoofdgerecht

Pasta met gerookte makreel

  • Hoofdgerecht
  • 3 personen

Ingrediënten lijst

2 pakjes 150 gr Marqt makreelhaasjes
350 gr grove pasta
1 ui
1 courgette
1 kleine prei
250 gr kastanjechampignons
50 gram boter
1 kopje kooknat van de pasta
3 eieren
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
3 takjes peterselie

BEreidings wijze

  1. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en haal de zachte kern eruit en snijd dit in stevige plakjes.
  2. Snijd de ui en de prei in halve ringen en de champignons in plakjes. Maak 2 pakjes makreelhaasjes open en maak van de haasjes grove stukjes.
  3. Doe de eieren samen met de Parmezaanse kaas
  4. in een kommetje en klop dit even los met 2 eetlepels water. Hak vervolgens de peterselie grof.
  5. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verwarm de koekenpan met de helft van de boter en bak op hoog vuur de champignons mooi bruin. Voeg er de ui, prei en courgette aan toe en bak de groenten beetgaar. Haal dit uit de pan en zet opzij.
  6. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Smelt de rest van de boter in de pan en strooi de stukjes makreel gelijkmatig in de pan. Bak de stukjes makreel mooi bruin zonder te roeren. Haal een kopje water uit de pan en giet de pasta af als deze gaar is. Zet het vuur uit doe de groenten bij de makreel, kruid royaal met peper en warm dit even kort door.
  7. Giet de helft van de licht afgekoelde kooknat al roerende bij het eimengsel en giet dit, voorzichtig omscheppend, bij de pasta.
  8. Roer er het groente/ makreelmengsel en de gehakte peterselie luchtig doorheen en verdeel dit over de borden. Top af met een beetje Parmezaanse kaas en serveer direct!

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Marqt