Hoofdgerecht
Pasta met gerookte makreel
- • Hoofdgerecht
- • 3 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 pakjes 150 gr Marqt makreelhaasjes
- • 350 gr grove pasta
- • 1 ui
- • 1 courgette
- • 1 kleine prei
- • 250 gr kastanjechampignons
- • 50 gram boter
- • 1 kopje kooknat van de pasta
- • 3 eieren
- • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- • zout en peper
- • 3 takjes peterselie
BEreidings wijze
- Snijd de courgette in de lengte in kwarten en haal de zachte kern eruit en snijd dit in stevige plakjes.
- Snijd de ui en de prei in halve ringen en de champignons in plakjes. Maak 2 pakjes makreelhaasjes open en maak van de haasjes grove stukjes.
- Doe de eieren samen met de Parmezaanse kaas
- in een kommetje en klop dit even los met 2 eetlepels water. Hak vervolgens de peterselie grof.
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verwarm de koekenpan met de helft van de boter en bak op hoog vuur de champignons mooi bruin. Voeg er de ui, prei en courgette aan toe en bak de groenten beetgaar. Haal dit uit de pan en zet opzij.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Smelt de rest van de boter in de pan en strooi de stukjes makreel gelijkmatig in de pan. Bak de stukjes makreel mooi bruin zonder te roeren. Haal een kopje water uit de pan en giet de pasta af als deze gaar is. Zet het vuur uit doe de groenten bij de makreel, kruid royaal met peper en warm dit even kort door.
- Giet de helft van de licht afgekoelde kooknat al roerende bij het eimengsel en giet dit, voorzichtig omscheppend, bij de pasta.
- Roer er het groente/ makreelmengsel en de gehakte peterselie luchtig doorheen en verdeel dit over de borden. Top af met een beetje Parmezaanse kaas en serveer direct!
Boodschappen lijst
- Volkoren penne
1,59 500 Gram
removeadd product to cart - Gerookt makreel haasje
7,15 150 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Gezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Geraspte Parmigiano Reggiano
3,59 80 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,99 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Marqt
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!