Hoofdgerecht
Pasta met broccoli-amandelpesto en courgette
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 356 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 320 g penne
- • 300 g broccoli
- • 50 g Parmigiano Reggiano, geraspt + extra
- • 40 ml extra vierge olijfolie
- • 30 g amandelen
- • 1 courgette, in halve plakken
- • 1 teentje knoflook
- • 1 flinke hand basilicum, grof gescheurd
- • ¼ rode peper, zaadjes eruit en in kleine stukjes
- • 1 el olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de broccoli beetgaar in ca. 5 minuten. Spoel af onder koud water. Bak tevens de courgette in een eetlepel olie.
- Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de broccoli en de knoflook in de kom van de staafmixer en voeg het grootste deel van de basilicum, de amandelen, de Parmezaan en de olijfolie toe. Maal er een flinke draai peper en zout boven. Blend tot een smeuïge massa.
- Meng de courgette en de overgebleven basilicum door de afgegoten penne, verdeel de pesto erover en serveer met extra kaas, zwarte peper en chilipeper.
Boodschappen lijst
- Broccoli
3,19 400 Gram
removeadd product to cart - Geraspte Parmigiano Reggiano
3,49 80 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
8,49 500 Ml
removeadd product to cart - Courgette
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Amandelen
5,29 200 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!