Pasta met artisjok, spinazie en runderchipolata
Pasta met artisjok, spinazie en runderchipolata

Hoofdgerecht

Pasta met artisjok, spinazie en runderchipolata

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 720 kcal / portie

Ingrediënten lijst

320 g spelt spaghetti
300 g bladspinazie, gewassen en gedroogd
250 g runderchipolata
8 halfgedroogde tomaten in olie, in reepjes
1 potje gegrilde artisjokken
50 ml witte wijn
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 el Parmigiano Reggiano, geraspt
2 el tijmblaadjes
2 el olijfolie
2 tl citroensap
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Bak de chipolata-worstjes in ca. 10 minuten bruin en gaar. Haal uit de pan en snijd in stukjes.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
  3. Verwarm de olie en fruit de ui. voeg artisjokken, knoflook, citroensap en zout en peper toe en bak een paar minuten. Giet de witte wijn erbij en laat een beetje inkoken.
  4. Meng de tomaatjes en de tijm erdoor, doe de spinazie erbij en laat slinken. Voeg een paar eetlepels kookvocht van de pasta toe en meng de pasta en de worstjes erdoorheen.
  5. Serveer met parmezaan.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip! Purato Nero d'avola is een zachte rode wijn met veel fruit en een lichte kruidigheid. Doordat er niet veel zuren of tannine in de wijn zitten, valt het mooi samen met het gerecht. Bereidingstijd: 25 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente