Hoofdgerecht
Pasta met artisjok, spinazie en runderchipolata
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 720 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 320 g spelt spaghetti
- • 300 g bladspinazie, gewassen en gedroogd
- • 250 g runderchipolata
- • 8 halfgedroogde tomaten in olie, in reepjes
- • 1 potje gegrilde artisjokken
- • 50 ml witte wijn
- • 2 uien, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 2 el Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 2 el tijmblaadjes
- • 2 el olijfolie
- • 2 tl citroensap
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Bak de chipolata-worstjes in ca. 10 minuten bruin en gaar. Haal uit de pan en snijd in stukjes.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
- Verwarm de olie en fruit de ui. voeg artisjokken, knoflook, citroensap en zout en peper toe en bak een paar minuten. Giet de witte wijn erbij en laat een beetje inkoken.
- Meng de tomaatjes en de tijm erdoor, doe de spinazie erbij en laat slinken. Voeg een paar eetlepels kookvocht van de pasta toe en meng de pasta en de worstjes erdoorheen.
- Serveer met parmezaan.
Boodschappen lijst
- Half gedroogde tomaten
2,99 90 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Artisjokharten gegrild
4,89 190 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Tijm in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Spelt spaghetti
3,59 500 GRAM
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Blanc
3,59 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Purato Nero d'avola is een zachte rode wijn met veel fruit en een lichte kruidigheid. Doordat er niet veel zuren of tannine in de wijn zitten, valt het mooi samen met het gerecht. Bereidingstijd: 25 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!