Salade
Parelgort salade met tuinbonen en aardbeien
- • Salade
- • 4 personen
- • 359 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g tuinbonen (diepvries), beetgaar gekookt
- • 250 g aardbeien, in partjes
- • 150 g parelgort
- • 1 groentebouillonblokje
- • 1 citroen, geperst
- • 1 rode ui, geschild en in dunne halve ringen
- • Handje pistachenoten, gepeld
- • 3 el olijfolie
- • 15 g basilicum, blaadjes in stukjes gescheurd
BEreidings wijze
- Was de parelgort in een zeef onder de kraan. Doe samen met 450 ml water (verhouding is 1:3) in een pan en breng aan de kook. Verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat ca. 30 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Giet daarna het water af.
- Klop intussen van de olijfolie en 1 eetlepel van het citroensap een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng dit door de nog warme parelgort. Laat afkoelen.
- Meng, in een mooie schaal, de parelgort met de tuinbonen, ruim de helft van de aardbeien, de rode ui en de basilicum.
- Garneer met de achtergehouden aardbeien en de pistachenoten.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Pistachenoten
9,49 150 Gram
removeadd product to cart - Parelgort
2,39 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!