Paddenstoelenquiche met rode ui en speckjes
Paddenstoelenquiche met rode ui en speckjes

Hoofdgerecht

Paddenstoelenquiche met rode ui en speckjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 756 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g gemengde paddenstoelen naar keuze, in plakjes
500 g tofu
140 g vegan speckjes
100 g vegan geraspte kaasalternatief intense
2 rode ui, in ringen
2 tenen knoflook, geperst
1 rol quichedeeg
2 el sojadrink
2 el tijm
2 el zonnebloemolie + beetje voor in te vetten
2 tl fijne mosterd
Zout & versgemalen peper
Ook nodig: taartbodem van 24 cm, ingevet met zonnebloemolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de (bos)paddenstoelen met de knoflook en tijm goudbruin en gaar. Voeg de rode ui en speckjes toe en bak alles nog eens ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel vervolgens goed uitlekken in een zeef.
  3. Meng in een keukenmachine of blender de tofu, sojadrink, mosterd en zout en peper tot een gladde massa. Doe de gebakken, uitgelekte paddenstoelen in een schaal en giet het tofumengsel erbij. Voeg de geraspte ‘kaas’ toe en schep alles door elkaar.
  4. Bekleed de taartbodem met het deeg en schep het paddenstoelenmengsel erin. Bak de quiche af in de voorverwarmde oven, ca. 30 à 40 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023. Wijntip: Montepulciano d'Abruzzo van Padami. De rijpe en sappige fruittonen van deze wijn vormen een aanvulling op de hartige smaak van de speckjes en de aardse tonen van de paddenstoelen. De wijn heeft een aangename zuurgraad die de rijkdom van de quiche in evenwicht brengt.