Paddenstoelenquiche
Paddenstoelenquiche

Hoofdgerecht

Paddenstoelenquiche

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 971 kcal / portie

Ingrediënten lijst

BODEM:
300 g bloem
150 g boter
2 eieren
1 tl oregano
½ tl zout
VULLING:
500 g paddenstoelen naar keuze, grof gescheurd of in plakjes
200 g crème fraîche
100 g gruyère, geraspt
4 eieren
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
4 takjes tijm, blaadjes afgerist + extra voor erover
1 el plantaardige olie
Zout & peper
Ook nodig: lage taartvorm van 24cm, ingevet

BEreidings wijze

  1. Bodem: maal in een keukenmachine de bloem met het zout, de oregano en de boter tot fijn broodkruim. Voeg, terwijl de machine draait, de eieren één voor één toe. Stop de machine zodra het deeg samenkomt. Maak een bol van het deeg en druk plat tot een schijf. Verpak in folie of bee’s wrap en leg 30 minuten in de koelkast.
  2. Bak intussen voor de vulling in een koekenpan de ui in de olie glazig. Voeg daarna de paddenstoelen toe. Bak op hoog vuur tot het vocht verdampt is. Zet dan het vuur laag, voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 minuut mee. Laat afkoelen.
  3. Meng de crème fraîche met de eieren. Breng op smaak met zout en peper en schep de helft van de geraspte gruyère erdoor.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een ronde plak van ½ cm dik. Bekleed hiermee de taartvorm.
  6. Verdeel de paddenstoelen over de bodem en giet het eiermengsel erover. Bestrooi met de overgebleven kaas. Bak de quiche 20-25 minuten totdat het ei gestold is en de bovenkant goudbruin. Garneer met tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Lekker met een groene (rucola)salade. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.