Soep
Paddenstoelenbouillon
- • Soep
- • 4 personen
- • 110 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g winterpeen, in heel kleine blokjes
- • 150 g paddenstoelen, klein gesneden
- • 125 ml room
- • 4 sjalotten, fijngesneden
- • 2 takjes tijm
- • 1 kippenbouillonblokje
- • 1 laurierblaadje
- • 1 teentje knoflook, fijngesneden
- • 3 el olijfolie
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan, draai het vuur laag en bak eerst 3 minuten de fijngesneden sjalotjes. Voeg dan de knoflook en de blokjes winterwortel toe en bak dit mengsel ook 2 minuten. Bak ten slotte de paddenstoelen nog even mee.
- Voeg nu 1 liter water, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblaadje toe en breng alles aan de kook.
- Laat het geheel ± 5 minuten trekken op laag vuur. Vergeet niet de tijm en het laurierblaadje te verwijderen voordat je de soep opdient.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Gesneden champignons
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Soja cuisine
2,29 250 Ml
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillon
5,19 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Kerst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!