Paddenstoelen met polenta
Paddenstoelen met polenta

Hoofdgerecht

Paddenstoelen met polenta

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 514 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
200 g wilde paddenstoelen, in stukjes
200 g polenta
200 g Parmezaanse kaas + extra om te garneren, geraspt
100 g oesterzwammen, in stukjes
60 g ongezouten roomboter
1 sjalot, in dunne ringen
1 klein bosje peterselie, fijngehakt
1 takje tijm, blaadjes gerist
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng de bouillon aan de kook en strooi en polenta er gelijkmatig in. Voeg 40 gram boter toe en kook de polenta op laag vuur al roerende tot een dikke pap volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Roer de parmezaan door de polenta en houd warm.
  3. Fruit de sjalot in de resterende boter op laag vuur goudbruin. Zet het vuur hoger, voeg champignons en tijm toe en bak tot de champignons gaar zijn. breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep met een natte opscheplepel een bolletje polenta op de (warme) borden. Verdeel de paddenstoelen erover en garneer met wat extra parmezaan en peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst. Wijntip! Wijn van het zuiden van Sicilië, met finesse en een mooi evenwicht tussen frisheid en de nodige fruitigheid. De smaak laat je in fasen iedere keer iets nieuws ontdekken, en is daardoor erg spannend en smaakvol, net als het gerecht.