Hoofdgerecht
Paddenstoelen met polenta
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 514 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 liter groentebouillon
- • 200 gram wilde paddenstoelen, in stukjes
- • 200 gram polenta
- • 200 gram Parmezaanse kaas + extra om te garneren, geraspt
- • 100 gram oesterzwammen, in stukjes
- • 60 gram ongezouten roomboter
- • 1 sjalot, in dunne ringen
- • 1 klein bosje peterselie, fijngehakt
- • 1 takje tijm, blaadjes gerist
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng de bouillon aan de kook en strooi en polenta er gelijkmatig in. Voeg 40 gram boter toe en kook de polenta op laag vuur al roerende tot een dikke pap volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de parmezaan door de polenta en houd warm.
- Fruit de sjalot in de resterende boter op laag vuur goudbruin. Zet het vuur hoger, voeg champignons en tijm toe en bak tot de champignons gaar zijn. breng op smaak met zout en peper.
- Schep met een natte opscheplepel een bolletje polenta op de (warme) borden. Verdeel de paddenstoelen erover en garneer met wat extra parmezaan en peterselie.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Bosje bladpeterselie
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Tijm in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Polenta
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
5,99 150 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,59 200 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
1,89 8 stuk
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Herfst Wijntip! Wijn van het zuiden van Sicilië, met finesse en een mooi evenwicht tussen frisheid en de nodige fruitigheid. De smaak laat je in fasen iedere keer iets nieuws ontdekken, en is daardoor erg spannend en smaakvol, net als het gerecht.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!