Hoofdgerecht
Paddenstoelen met polenta
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 514 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 200 g wilde paddenstoelen, in stukjes
- • 200 g polenta
- • 200 g Parmezaanse kaas + extra om te garneren, geraspt
- • 100 g oesterzwammen, in stukjes
- • 60 g ongezouten roomboter
- • 1 sjalot, in dunne ringen
- • 1 klein bosje peterselie, fijngehakt
- • 1 takje tijm, blaadjes gerist
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng de bouillon aan de kook en strooi en polenta er gelijkmatig in. Voeg 40 gram boter toe en kook de polenta op laag vuur al roerende tot een dikke pap volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de parmezaan door de polenta en houd warm.
- Fruit de sjalot in de resterende boter op laag vuur goudbruin. Zet het vuur hoger, voeg champignons en tijm toe en bak tot de champignons gaar zijn. breng op smaak met zout en peper.
- Schep met een natte opscheplepel een bolletje polenta op de (warme) borden. Verdeel de paddenstoelen erover en garneer met wat extra parmezaan en peterselie.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Tijm
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!