Paddenstoelen met polenta
Paddenstoelen met polenta

Hoofdgerecht

Paddenstoelen met polenta

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 514 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 liter groentebouillon
200 gram wilde paddenstoelen, in stukjes
200 gram polenta
200 gram Parmezaanse kaas + extra om te garneren, geraspt
100 gram oesterzwammen, in stukjes
60 gram ongezouten roomboter
1 sjalot, in dunne ringen
1 klein bosje peterselie, fijngehakt
1 takje tijm, blaadjes gerist
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng de bouillon aan de kook en strooi en polenta er gelijkmatig in. Voeg 40 gram boter toe en kook de polenta op laag vuur al roerende tot een dikke pap volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Roer de parmezaan door de polenta en houd warm.
  3. Fruit de sjalot in de resterende boter op laag vuur goudbruin. Zet het vuur hoger, voeg champignons en tijm toe en bak tot de champignons gaar zijn. breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep met een natte opscheplepel een bolletje polenta op de (warme) borden. Verdeel de paddenstoelen erover en garneer met wat extra parmezaan en peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Herfst Wijntip! Wijn van het zuiden van Sicilië, met finesse en een mooi evenwicht tussen frisheid en de nodige fruitigheid. De smaak laat je in fasen iedere keer iets nieuws ontdekken, en is daardoor erg spannend en smaakvol, net als het gerecht.