Ovenschotel met schorseneren, aardappels en prei
Ovenschotel met schorseneren, aardappels en prei

Hoofdgerecht

Ovenschotel met schorseneren, aardappels en prei

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 432 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g schorseneren, zand afgespoeld
500 g vastkokende aardappelen, gewassen (schillen mag maar hoeft niet) en in schijfjes
100 g oude kaas, geraspt
100 ml kookroom (kies eventueel een glutenvrije of notenvrije variant)
2 eieren
1 prei, in halve ringen
1 el tijm, grof gehakt
Zout & peper, gemalen

BEreidings wijze

  1. Schil de schorseneren met een dunschiller (let op, het sap maakt vlekken op je handen en de snijplank, leg er eventueel eerst een krant op en gebruik naar wens keukenhandschoenen). Snijd ze in stukken van ca. 5cm en leg die gelijk in een bak met water - met eventueel wat citroensap - tegen het verkleuren.
  2. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en gaar hierin de schorseneren in ca. 15 minuten. Breng tevens een tweede pan water met zout aan de kook en kook hierin de aardappelschijfjes in ca. 10 minuten beetgaar.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Leg de afgegoten aardappels en schorseneren, samen met de prei, in een ovenschaal.
  5. Klop de room, eieren en tijm door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel in ca. 30 minuten goudbruin in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025