Ovenschotel gnocchi en pompoen
Ovenschotel gnocchi en pompoen

Hoofdgerecht

Ovenschotel gnocchi en pompoen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 511 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g verse gnocchi
350 g butternut pompoenblokjes (of ca. 300-350 g zelf gesneden pompoen)
250 ml passata
200 g bimi, eventueel voorgekookt
100 g chorizo of vegan chorizo op basis van seitan, in blokjes
2 bolletjes mozzarella, in stukjes gescheurd
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 prei, in halve ringen
1 ui, gesnipperd
3 el pesto
2 el plantaardige olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Doe de (vegan) chorizo erbij, alle groenten en de gnocchi. Giet de passata erover en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  3. Schep alles in een ovenschaal. Bedek met mozzarella en verdeel er de pesto over. Bak goudbruin in de oven in ca. 35 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.