Hoofdgerecht
Orzotto met kip en broccoli
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1½ l warme kippenbouillon
- • 500 g kipfilet, in blokjes
- • 300 g broccoli, in roosjes
- • 200 g orzo
- • 150 g bacon, in stukjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el olijfolie
- • Optioneel: geraspte Parmigiano Reggiano
BEreidings wijze
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui goudbruin zacht. Voeg kip en bacon toe en bak tot de kip goudbruin is.
- Voeg de orzo, een ruime scheut bouillon en de broccoli toe en roer goed.
- Blijf bouillon toevoegen als het vocht is opgenomen, na ca. 10 minuten is de orzotto gaar.
- Bestrooi eventueel met Parmigiano Reggiano (parmezaan) en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes
2,39 8 stuks
Uit assortiment
- Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Orzo
3,29 400 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Ontbijtspek
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente. Orzo is perfect te gebruiken als basis voor een snelle variant van risotto, orzotto genaamd.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!