Orzotto met kip en broccoli
Orzotto met kip en broccoli

Hoofdgerecht

Orzotto met kip en broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1½ l warme kippenbouillon
500 g kipfilet, in blokjes
300 g broccoli, in roosjes
200 g orzo
150 g bacon, in stukjes
1 ui, gesnipperd
2 el olijfolie
Optioneel: geraspte Parmigiano Reggiano

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie en fruit hierin de ui goudbruin zacht. Voeg kip en bacon toe en bak tot de kip goudbruin is.
  2. Voeg de orzo, een ruime scheut bouillon en de broccoli toe en roer goed.
  3. Blijf bouillon toevoegen als het vocht is opgenomen, na ca. 10 minuten is de orzotto gaar.
  4. Bestrooi eventueel met Parmigiano Reggiano (parmezaan) en serveer meteen.

Boodschappen lijst

  • product
    Parmigiano Reggiano

    6,79 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gele uien

    2,29 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Kippenbouillonblokjes

    2,39 8 stuks

    Uit assortiment

  • product
    Broccoli

    2,79 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Orzo

    3,29 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Milde olijfolie

    7,99 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Ontbijtspek

    3,29 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kipfilet

    9,15 200 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente. Orzo is perfect te gebruiken als basis voor een snelle variant van risotto, orzotto genaamd.