Hoofdgerecht
Orzo met oesterzwammen, blauwe kaas & sinaasappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 492 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g orzo
- • 200 ml room of cuisine
- • 150 g oesterzwammen, in stukjes gescheurd
- • 100 g blauwe kaas (let eventueel op vegetarisch), gebrokkeld
- • 1 sinaasappel, alleen de rasp
- • 1 rode ui, in flinterdunne ringen
- • 1 el olijfolie
- • 1 el rozemarijn, fijngehakt
- • Zout & peper
- • Optioneel voor erbij: witlof-veldslasalade
BEreidings wijze
- Kook de orzo in ruim water met wat zout volgens de verpakking. Giet af en doe terug in de pan op laag vuur. Voeg de room/cuisine en rozemarijn toe.
- Laat de room al roerend opnemen. Neem dan meteen van het vuur en voeg de sinaasappelrasp toe.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen kort op hoog vuur tot ze krokant zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de orzo over 4 borden. Garneer met de oesterzwammen, rode ui en blauwe kaas. Serveer naar wens met een salade.
Boodschappen lijst
- Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rijst cuisine cream
1,59 200 ml
removeadd product to cart - Blauwe korenbloem
7,62 180 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Handsinaasappels
5,98 1 kg
removeadd product to cart - Rozemarijn
2,39 25 Gram
removeadd product to cart - Volkoren orzo
3,29 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!






