Orzo met garnalen en citroen
Orzo met garnalen en citroen

Hoofdgerecht

Orzo met garnalen en citroen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 584 kcal / portie

Ingrediënten lijst

350 g orzo
200 g garnalen
150 ml kookroom naar keuze
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 citroen, de rasp
4 el bieslook, fijngesneden
2 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bereid de orzo zoals op de verpakking staat vermeld.
  2. Verhit de olijfolie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook glazig in ca. 3 minuten.
  3. Blus af met de kookroom en breng aan de kook. Voeg de afgegoten orzo toe, samen met de garnalen, citroenrasp en bieslook. Verhit op laag vuur tot het een mooie, dikke pasta is geworden. Breng op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Orzo, een pastasoort die op rijst lijkt, is een echte alleskunner en doet het goed met de - niet overdreven uitgesproken - smaak van de Purato Cataratto Pinot Grigio. De medium body van de wijn aangevuld met de fijne zuren maakt dit een uitermate geschike combinatie. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.