Hoofdgerecht
Orzo met garnalen en citroen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 584 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 350 g orzo
- • 200 g garnalen
- • 150 ml kookroom naar keuze
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 citroen, de rasp
- • 4 el bieslook, fijngesneden
- • 2 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bereid de orzo zoals op de verpakking staat vermeld.
- Verhit de olijfolie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook glazig in ca. 3 minuten.
- Blus af met de kookroom en breng aan de kook. Voeg de afgegoten orzo toe, samen met de garnalen, citroenrasp en bieslook. Verhit op laag vuur tot het een mooie, dikke pasta is geworden. Breng op smaak met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Orzo
3,29 400 Gram
removeadd product to cart - Garnalen (gamba's)
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Catarratto Pinot Grigio
8,99 75 cl
removeadd product to cart
Tips
Orzo, een pastasoort die op rijst lijkt, is een echte alleskunner en doet het goed met de - niet overdreven uitgesproken - smaak van de Purato Cataratto Pinot Grigio. De medium body van de wijn aangevuld met de fijne zuren maakt dit een uitermate geschike combinatie. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!