Oranje soep
Oranje soep

Soep

Oranje soep

  • Soep
  • 4 personen
  • 133 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 el olijfolie (of roomboter)
1 ui, in stukjes
2 teentjes knoflook, in stukjes
1 prei, in ringen
1 stengel bleekselderij, in stukjes
1 schijfje mierikswortel, in kleine stukjes
1-2 tl oregano, gedroogd of vers
1 el gemalen geelwortel
1 l bouillon, vers of van een blokje
1 winterpeen, in blokjes
1 kleine zoete bataat, geschild en in blokjes
½ pompoen, geschild en in blokjes
nootmuskaat en zout en peper
groene kruiden, grof gehakt, voor erover

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie en fruit de ui, knoflook, prei, bleekselderij en mierikswortel.
  2. voeg oregano en gemalen geelwortel toe en een paar soeplepels bouillon. roer door en doe de winterpeen, pompoen en zoete bataat erbij. Laat ongeveer 15 minuten koken.
  3. voeg de rest van de bouillon toe en maak er met de staafmixer een gladde soep van.
  4. Rasp er naar smaak nootmuskaat over en voeg desgewenst zout en peper toe. Bestrooi met groene kruiden.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 25 minuten Bron: Dr. GoodFood