Hoofdgerecht
Oosterse risotto met gemarineerde tofu en paddenstoelen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • GEMARINEERDE TOFU:
- • 250 g tofu naturel, in kleine blokjes
- • 1 teentje knoflook, kleingesneden
- • 3 el sojasaus
- • 2 el olijfolie
- • RISOTTO:
- • 800 ml groentebouillon
- • 400 g risottorijst
- • 200 g gemengde paddenstoelen, in kleine stukjes
- • 200 ml rijst-kokosdrink
- • 100 ml droge witte wijn
- • 2 cm verse gember, geraspt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 rode peper, zaadjes eruit en in dunne ringen
- • 1 bosui, in ringetjes
- • 1 teentje knoflook, kleingesneden
- • 1 el sojasaus
- • 1 et boter
- • 1 el olijfolie
BEreidings wijze
- Marineer de blokjes tofu een half uur in een mengsel van sojasaus, olijfolie en knoflook. Lek daarna uit in een vergiet.
- Verhit ondertussen voor de risotto de olijfolie met ½ eetlepel boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en blijf roeren totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is. Voeg dan een scheut bouillon toe en blijf roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Voeg na ca. 15 minuten de rijst-kokosdrink toe.
- Bak intussen in een koekenpan de paddenstoelen samen met de knoflook in een beetje olie of boter bruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Roer de bosui, paddenstoelen, gember, sojasaus en de chilipeper door de rijst.
- Bak de tofu knapperig in de koekenpan van de paddenstoelen. Gebruik eventueel nog een beetje olie.
- Roer de rest van de boter en de tofu door de risotto en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Airen Sauvignon Blanc
5,59 75 cl
removeadd product to cart - Tofu naturel
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Rijst kokos drink
4,69 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!